Citroen orzo risotto met kip
Is ze weer met haar citroen orzo. Jep, sorry jongens - ik krijg er geen genoeg van. De frisse smaken en de romige textuur passen zo goed bij de zomer. De gekruide kip past er ook weer perfect bij.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd25 minuten min
Totale tijd35 minuten min
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Grieks
Trefwoord: citroen orzo, eenpansgerecht, gekruide kip, makkelijke maaltijd, orzo, orzo risotto, romige orzo, zomergerecht
Servings: 4 personen
Citroen orzo risotto
- 1 ui - gesnipperd
- 2 teentjes knoflook - fijngehakt
- 250 g (volkoren) orzo
- 750 ml groentebouillon
- sap + rasp van 1 citroen
- 10 g verse bieslook - fijngehakt
- 50 ml kookroom
- peper en zout
- 2 lenteuitjes - in ringen (topping)
Gekruide kip
- 3 el olijfolie
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl gedroogde tijm
- 1 tl gedroogde rozemarijn
- sap van 1/2 citroen
- peper en zout
- 4 kippendijen
Verhit een beetje olie in een ruime pan en fruit hierin de ui en knoflook aan.
Voeg de orzo samen met de groentebouillon toe. Roer goed door en breng het geheel aan de kook. Kook de orzo in 15 minuten gaar, tot het meeste vocht is verdampt.
Voeg de laatste 5 minuten van de kooktijd citroenrasp en -sap toe, verse bieslook en kookroom toe. Kook de orzo risotto nog even zachtjes door tot deze lekker romig is en breng daarna op smaak met peper en zout.
Ga, terwijl de orzo risotto kookt, aan de slag met de kip. Roer hiervoor de olie samen met de kruiden, specerijen en citroensap los in een kommetje.
Wentel de kippendijen door de marinade en bak de kip in een koekenpan rondom bruin en van binnen gaar. Snijd de kip in reepjes.
Verdeel de kip over de citroen orzo risotto en garneer met extra bieslook en lente-ui.