Cilbir (Turkse eieren)
Cilbir, oftewel: Turkse eieren zijn een van mijn favoriete hartige ontbijtjes geworden. Knoflookyoghurt, gepocheerde eitjes en chili-olie. Waanzinnig lekker en vrij simpel om te maken.
Voorbereidingstijd5 minuten min
Bereidingstijd10 minuten min
Totale tijd15 minuten min
Gang: ontbijt
Keuken: Turks
Trefwoord: cilbir, ontbijt, turkse eieren
Servings: 1 persoon
- 200 g dikke yoghurt
- 1 teentje knoflook
- 2 eieren
- 3 el olijfolie
- 1 tl chilivlokken
- verse groene kruiden
Doe de dikke yoghurt in een kommetje en rasp hier het teentje knoflook boven. Roer goed door en schep de yoghurt in een bord.
Pocheer de eitjes (zie tips in het artikel!) en laat deze uitlekken op een vel keukenrol.
Leg de eitjes vervolgens voorzichtig in de knoflookyoghurt.
Roer de olie en chilivlokken door elkaar en schenk dit over de gepocheerde eieren.
Maak af met verse groene kruiden.