Ga terug
–+ servings
knoflookyoghurt maken
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Cilbir (Turkse eieren)

Cilbir, oftewel: Turkse eieren zijn een van mijn favoriete hartige ontbijtjes geworden. Knoflookyoghurt, gepocheerde eitjes en chili-olie. Waanzinnig lekker en vrij simpel om te maken.
Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Totale tijd15 minuten
Gang: ontbijt
Keuken: Turks
Trefwoord: cilbir, ontbijt, turkse eieren
Servings: 1 persoon

Ingrediënten

  • 200 g dikke yoghurt
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eieren
  • 3 el olijfolie
  • 1 tl chilivlokken
  • verse groene kruiden

Instructies

  • Doe de dikke yoghurt in een kommetje en rasp hier het teentje knoflook boven. Roer goed door en schep de yoghurt in een bord.
  • Pocheer de eitjes (zie tips in het artikel!) en laat deze uitlekken op een vel keukenrol.
  • Leg de eitjes vervolgens voorzichtig in de knoflookyoghurt.
  • Roer de olie en chilivlokken door elkaar en schenk dit over de gepocheerde eieren.
  • Maak af met verse groene kruiden.