Ga terug
+ servings
churro pancakes
Recept afdrukken
5 van 2 stemmen

Churro pancakes met chocoladesaus

Ultieme verwennerij voor de zoetekauw, deze churro pancakes met chocoladesaus. De pannenkoekjes worden na het bakken voorzien van een laagje kaneelsuiker, super lekker.
Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd25 minuten
Totale tijd45 minuten
Gang: ontbijt
Keuken: Mexicaans
Trefwoord: chocoladesaus, churros, kaneelsuiker, ontbijt, pancakes
Servings: 4 personen

Equipment

  • elektrische (hand)mixer
  • beslagkom

Ingrediënten

Voor de pancakes

  • 6 eieren
  • 2 el donkerbruine basterdsuiker
  • 300 ml volle melk
  • 250 g bloem
  • 3 tl kaneelpoeder
  • 2 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • 150 g kristalsuiker

Chocoladesaus

  • 125 ml slagroom
  • 100 g pure chocolade - in stukken

Instructies

  • Scheid de eidooiers van de eiwitten. Klop de eiwitten met behulp van een keukenmachine stijf. 
  • Klop ondertussen de eidooiers samen met de basterdsuiker door de volle melk. Voeg hier de bloem, 2 theelepels kaneelpoeder, bakpoeder en een snuf zout aan toe. Roer goed door tot een klontvrij mengsel. 
  • Spatel de stijfgeklopte eiwitten door de andere ingrediënten tot een luchtig pannenkoekbeslag. 
  • Verhit een beetje boter in een koekenpan en schep steeds een soeplepel van het pannenkoekbeslag in de warme koekenpan. Bak de pannenkoeken 3-4 minuten aan weerszijden tot ze bruingekleurd en gaar zijn. 
  • Maak kaneelsuiker door de rest van de kaneelpoeder door de kristalsuiker te scheppen.
  • Wentel de pancakes zodra ze uit de pan komen door de kaneelsuiker en stapel ze op. 
  • Breng voor de chocoladesaus de slagroom in een steelpannetje aan de kook. 
  • Haal de pan van het vuur en smelt de chocolade in de warme slagroom. Roer goed door en schenk de chocoladesaus over de Churro pancakes.