Chow Mein met kip en biefstuk
Chow Mein is niet meer dan de Chinese term voor geroerbakte noedels. Je kunt het gerecht dus zo klaarmaken als je zelf het allerlekkerst vind. Ik maakte Chow Mein met kip en biefstuk.
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd15 minuten min
Totale tijd35 minuten min
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Aziatisch, Chinees
Trefwoord: chow mein, makkelijke maaltijd, noedels, vlees, wokgerecht, wokschotel
Servings: 4 personen
Marinade voor het vlees
- 2 el maizena
- 4 el sojasaus
- 4 el shaoxing wine
Chow mein saus
- 1 el donkere sojasaus
- 1 el sojasaus
- 2 el oestersaus
- 1 el honing
- 1 el sesamolie
En verder
- 150 g biefstuk - in reepjes
- 150 g kipdijfilet - in reepjes
- 1 rode ui - in grove stukken
- 2 teentjes knoflook - fijngehakt
- 1 prei - in ringen
- 1 bosui - in grove stukken
- 1 rode paprika - in stukken
- 250 g eiernoedels
Roer de drie ingrediënten voor de marinade door elkaar. Voeg de helft toe aan de biefstuk en de helft aan de kip.
Roer alle ingrediënten voor de Chow Mein saus door elkaar en zet even apart.
Verhit een wok op hoog vuur en wok hierin de kippendijen tot het vlees bijna gaar is. Voeg dan de rode ui, knoflook, prei, bosui en rode paprika toe en wok op hoog vuur mee tot de paprika zacht is.
Bereid de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking.
Voeg de biefstuk aan de wokschotel toe en wok 2 minuten mee.
Schep dan de noedels in de wok en schenk de Chow Mein saus erbij.
Schep alles nog even goed om en serveer.