Chocolatechip cheesecake koekjes
Iets anders dan een hele cheesecake: chocolatechip cheesecake koekjes. De beste combinatie van twee lekkernijen; een heerlijk koekje voor de echte zoetekauw.
Voorbereidingstijd30 minuten min
Bereidingstijd15 minuten min
Opstijven beslag2 uur uur
Totale tijd2 uur uur 45 minuten min
Gang: tussendoortje
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: cheesecake, cheesecake koekjes, chocoladekoeken, chocolatechip, chocolatechip cookies, fastfood friday
Servings: 14 stuks
elektrische (hand)mixer
bakplaat met bakpapier
Cheesecakebeslag
- 200 g naturel roomkaas
- 50 g kristalsuiker
- 1 eidooier
- 1 tl vanillepoeder/-extract
- snuf zout
Chocolatechip koekjes
- 225 g ongezouten roomboter - op kamertemperatuur
- 125 g lichtbruine basterdsuiker
- 200 g kristalsuiker
- 2 eieren
- 1 tl vanille-extract
- 500 g bloem
- 1 tl bakpoeder
- 1/2 tl baking soda
- snuf zout
- 150 g bakvaste chocolate chips
Klop alle ingrediënten voor het cheesecakebeslag tot een egale mix en plaats de kom minimaal 2 uur in de vriezer.
Doe de boter en beide soorten suiker in de kom van de keukenmachine en mix dit glad.
Voeg de eieren toe en klop deze door de boter en de suiker.
Doe de vanille, bloem, bakpoeder, baking soda en het zout in de kom en kneed tot een egaal koekdeeg. Meng als laatste de chocolatechips door het koekdeeg.
Verwarm de oven voor op 180℃ boven- en onderwarmte.
Vorm 14 bolletjes van het koekdeeg. Maak in ieder bolletje een kuiltje en schep hier een lepel van het bevroren cheesecakebeslag in. Vouw het koekdeeg weer om het beslag heen en plaats de koekballetjes met voldoende tussenruimte op de bakplaat.
Bak de chocolatechip cheesecake koekjes in het midden van de oven in 10-12 minuten gaar. Laat helemaal afkoelen voordat je ze eet.