Chocolate chip cookies
Een goed recept voor chocolate chip cookies moet je in je repertoire hebben. Dit is mijn favoriet, met drie soorten chocolade.
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd10 minuten min
Rusttijd1 uur uur
Totale tijd1 uur uur 30 minuten min
Gang: tussendoortje
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: chocolade koekjes, chocoladekoeken, chocolate chip cookies
Servings: 16 stuks
elektrische (hand)mixer
plasticfolie
bakplaat met bakpapier
- 225 g ongezouten roomboter - zacht
- 125 g donkerbruine basterdsuiker
- 200 g kristalsuiker
- 2 eieren
- 1 tl vanille-extract
- 500 g bloem
- 1 tl bakpoeder
- 1/2 tl baking soda
- snuf zout
- 150 g bakvaste chocolate chips (gemengd)
Doe de boter en beide soorten suiker bij elkaar in de kom van de keukenmachine en mix dit tot een luchtig mengsel.
Voeg een voor een de eieren toe en daarna ook het vanille-extract.
Doe als alle ingrediënten goed gemengd zijn de bloem, bakpoeder, baking soda en het zout in de kom. Meng het geheel tot een egaal koekdeeg.
Spatel als laatste de chocolate chips door het koekdeeg.
Verpak het koekdeeg in plasticfolie en laat het minimaal een uur in de koelkast rusten.
Verwarm de oven voor op 180℃ boven-en onderwarmte.
Vorm balletjes van het koekdeeg en verdeel deze met voldoende tussenruimte over de bakplaat.
Bak de koeken in 10 minuten gaar en laat ze vervolgens helemaal afkoelen.