Chocolademousse taart
Decadentie ten TOP, deze chocolademousse taart. Zijdezacht en volle chocolademousse, een hele flinke toef slagroom en een krokante bodem van Oreo's. Beter wordt het niet hoor.
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd30 minuten min
Opstijven4 uur uur
Totale tijd4 uur uur 45 minuten min
Gang: nagerecht
Keuken: Hollands
Trefwoord: chocolade toetje, chocolademousse, chocoladetaart
Servings: 1 taart (24 cm)
taartvorm van 24 cm
Foodprocessor
elektrische (hand)mixer
Bodem
- 200 g Oreo's
- 50 g ongezouten roomboter
Chocolademousse
- 2 eidooiers
- 50 g kristalsuiker
- 1 tl vanille-extract
- snuf zout
- 500 ml slagroom
- 250 g pure chocolade
Topping
- 100 ml slagroom
- 2 el poedersuiker
- pure chocolade
Vet de taartvorm goed in of bekleed deze met bakpapier.
Maal de Oreo's fijn en smelt ondertussen de boter in een steelpannetje. Meng de gesmolten boter met de koekkruimels en stort de bodemmix in de taartvorm.
Verdeel de bodemmix over de taartvorm en druk goed aan in de randen.
Klop voor de chocolademousse de eidooiers met de kristalsuiker, vanille-extract en een snufje zout tot een lichtgeel mengsel.
Schenk 250 ml slagroom in een steelpannetje en voeg hier de pure chocolade aan toe. Verwarm dit tot de chocolade is gesmolten.
Klop de overige slagroom met de keukenmixer stevig.
Schenk al kloppend de gesmolten chocolademix bij de eieren en de suiker in de kom. Schenk daarna alles weer terug in de pan en breng al roerend aan de kook. Laat zachtjes doorkoeken tot de chocolade dikker wordt. Blijf roeren om te voorkomen dat de mix gaat klonteren!
Laat de chocolademix iets afkoelen en spatel vervolgens de opgeklopte slagroom door de chocolade.
Schenk de chocolademousse in de taartvorm en zet de vorm minimaal 4 uur in de koelkast zodat de taart kan opstijven.
Klop voor de topping de slagroom met de poedersuiker op en verdeel dit over de chocolademousse taart.
Maak af door wat pure chocolade over de slagroom te raspen.