Ga terug
+ servings
pindakaas cheesecake
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Chocolade pretzel & pindakaas cheesecake

Een klapper van een Fastfood Friday, zo mogen we deze cheesecake wel noemen. Chocolade, chocolade pretzels, pindakaas... het is een echte smaakbom en een showstopper taart.
Voorbereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd1 uur 15 minuten
Opstijven8 uur
Totale tijd9 uur 45 minuten
Gang: nagerecht, tussendoortje
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: chocolade pretzel, chocoladecheesecake, gebakken cheesecake, pindakaas
Servings: 1 taart (23 cm)

Equipment

  • schaal met water
  • springvorm van 23 cm doorsnede
  • hakmolentje of foodprocessor
  • beslagkom en garde

Ingrediënten

Bodem

  • 200 g chocolatechip cookies
  • 1 el ongezoet cacaopoeder
  • 75 g boter

Cheesecakebeslag

  • 600 g naturel roomkaas
  • 125 g crème fraîche
  • 1 el maïzena
  • 100 g kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 1 eidooier
  • 50 g ongezoet cacaopoeder
  • 100 g chocolade pretzels
  • 100 g pindakaas
  • 1 tl vanille-aroma

Topping

  • 100 g pure chocolade
  • decoratie (pretzels, chocolate chips, peanutbuttercups) etc.

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 150℃ boven- en onderwarmte. Plaats een ovenschaal met een laag water van ong. 1 cm onderin de oven. Vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier.
  • Maal voor de cheesecakebodem de koekjes fijn in een foodprocessor en voeg hier cacaopoeder aan toe.
  • Smelt de boter en schenk de boter bij de vermalen koekjes. Schep alles goed om en schep de bodemmix vervolgens in de springvorm. Druk aan met de achterkant van een lepel.
  • Klop voor het cheesecakebeslag de roomkaas, crème fraîche, maïzena en kristalsuiker tot een glad beslag.
  • Spatel daarna een voor een de eieren en tot slot de eidooier door het beslag.
  • Verdeel het cheesecakebeslag in tweeën.
  • Voeg aan de ene helft van het beslag de cacaopoeder en chocolade pretzels toe. Doe de vanille aroma en pindakaas bij de andere helft van het cheesecakebeslag.
  • Schep steeds een flinke lepel van beide cheesecakebeslagen op elkaar, vanuit het midden van de springvorm. Het beslag verspreid vanzelf over de bakvorm en eventueel kun je de springvorm aan het eind heen en weer wiebelen.
  • Bak de cheesecake in het midden van de oven in 1 uur en 15 minuten gaar.
  • Zet de deur van de oven open en laat de cheesecake nog een uur in de oven staan. Laat de taart daarna volledig afkoelen op het aanrecht en zet de springvorm minimaal 6 uur in de koelkast om de taart op te laten stijven.
  • Smelt zodra de cheesecake helemaal is opgesteven de pure chocolade en verspreid dit over de bovenkant van de cheesecake.
  • Decoreer de cheesecake naar wens.