Chocolade fudge taart met pindakaas
Mocht je nog iets zoeken om voor het weekend te bakken: deze chocolade fudge taart met pindakaas is gewéldig lekker en ook nog een eenvoudig om te maken.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd15 minuten min
Opstijven3 uur uur
Totale tijd3 uur uur 25 minuten min
Gang: nagerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: chocolade fudge taart, chocoladetaart, fudge, no bake taart, pindakaas, pindakaaskoekjes
Servings: 1 taart (20 cm)
Taartbodem
- 200 g pindakoeken
- 75 g boter
Chocolade fudge vulling
- 30 g boter
- 250 g chocolade - melk of puur
- 1 blik gecondenseerde melk - 400ml
- 100 g smeuïge pindakaas
En verder
- gezouten pinda's - grof gehakt
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Leg eventueel wat acetaat folie tegen de rand aan zodat de springvorm straks makkelijk te verwijderen is.
Maal de pindakoeken fijn en smelt de boter in een pannetje. Meng de koekkruimels door de gesmolten boter en stort de bodemmix in de springvorm. Druk goed aan.
Doe voor de fudge de boter en chocolade samen in een pan en smelt dit.
Voeg dan de gecondenseerde melk toe en roer dit er goed doorheen; het mengsel wordt nu al lekker dik.
Schenk de fudge in de springvorm.
Verdeel de pindakaas over de bovenkant van de chocolade fudge en swirl de pindakaas er doorheen.
Strooi de gezouten pinda's over de bovenkant van de taart en laat de taart minimaal 3 uur in de koelkast opstijven.