Chimichurri gehaktballetjes
Gehaktballetjes doen het altijd goed als borrelhapje en het leuke is dat je er dan eindeloos mee kunt variëren. Deze chimichurri gehaktballetjes zijn echte smaakbommen en licht pittig. Verslavend lekker.
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd10 minuten min
Totale tijd30 minuten min
Gang: borrelhapje
Keuken: Argentijns
Trefwoord: borrelhapjes, gehaktballetjes, partysnack
Servings: 20 stuks
Voor de balletjes:
- 500 g rundergehakt
- 1 ei
- 50 g paneermeel
- 1 el verse peterselie - fijngehakt
- 1 sjalot - gesnipperd
- 1 teentje knoflook - fijngehakt
- peper en zout
Chimichurri:
- 15 g verse peterselie
- 5 g verse oregano
- 2 el rode wijnazijn
- 5 el extra vergine olijfolie
- 4 teentjes knoflook - gepeld
- 1 rode peper
- 1/2 tl grof zeezout
Doe alle ingrediënten voor de gehaktballetjes in een kom en kneed het geheel goed door. Vorm ongeveer 20 balletjes van het mengsel.
Smelt een klont boter in een koekenpan en bak hierin de gehaktballetjes rondom bruin en in 15-20 minuten helemaal gaar.
Maak ondertussen de chimichurri. Doe hiervoor alle ingrediënten in een hakmolentje en maal het geheel fijn.
Zet het vuur onder de gehaktballetjes uit en voeg de chimichurri aan de pan toe. Schep het geheel goed om, tot alle balletjes voorzien zijn van een laagje chimichurri saus.