Cheesecake in een glaasje voor Pasen
Of je nou uitgebreid gaat brunchen of juist uitpakt met het avondeten tijdens Pasen, deze cheesecake in een glaasje mag eigenlijk niet ontbreken. Lekker fris dankzij de passievrucht en een lepeltje Advocaat zorgt voor een mooie gele kleur en extra smaak.
Voorbereidingstijd30 minuten min
In de koelkast1 uur uur
Totale tijd1 uur uur 30 minuten min
Gang: nagerecht
Keuken: Hollands
Trefwoord: cheesecake, cheesecake in een glaasje, dessert in een glaasje, paascheesecake, pasen, passievrucht
Servings: 4 stuks
- 100 g Jodekoeken
- 50 g boter
- 600 g naturel roomkaas of zuivelspread
- 100 g kristalsuiker
- rasp van 1 citroen
- 4 el Advocaat
- 4 passievruchten
- 4 paaskoekjes
Maal de Jodekoeken fijn in een foodprocessor of met behulp van een deegroller. Smelt ondertussen de boter in een pannetje.
Meng de koekkruimels met de gesmolten boter en schep de bodemmix in de glaasjes.
Klop de naturel roomkaas met de suiker en citroen zeste op. Doe eventueel de cheesecakevulling in een spuitzak als je dit makkelijker vindt werken.
Verdeel een lepel Advocaat over de koekbodem in de glaasjes en schep hier een beetje van de cheesecakevulling overheen.
Verdeel het vruchtvlees van een halve passievrucht over de cheesecakelaag.
Spuit de rest van het cheesecakebeslag over de passievrucht en schep de rest van de passievrucht daar weer bovenop.
Zet de cheesecake glaasjes een uur in de koelkast.
Spuit voor het serveren een toef slagroom in de glaasjes en garneer met een paaskoekje.