Ga terug
+ servings
cheeseburger bowl
Recept afdrukken
No ratings yet

Cheeseburger bowl

Al het lekkers van een cheeseburger, maar dan in een gezondere bowl verwerkt. Kan alleen maar goed zijn toch? Ik vond dit gerecht een regelrechte hit en ik weet zeker dat het de komende tijd nog veel vaker op tafel komt.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd25 minuten
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: Bowl, cheeseburger, cheeseburger bowl, fastfood friday, zoete aardappel
Servings: 2 personen

Equipment

  • Airfryer (optioneel)

Ingrediënten

  • 300 g zoete aardappelblokjes*
  • 300 g rundergehakt
  • 100 g cheddar - geraspt
  • handje ijsbergsla - in reepjes
  • 1 rode ui - in halve ringen
  • 4 augurken - in plakjes
  • handje cherrytomaatjes - gehalveerd
  • peper en zout

Burgersausje

  • 3 el mayonaise
  • 1 el ketchup
  • 1 tl mosterd
  • 1/2 tl kerriepoeder

Instructies

  • Bereid de zoete aardappelblokjes op jouw favoriete manier. Ik gebruikte de Airfryer (zie het artikel voor een linkje).
  • Bak het gehakt in een koekenpan rul. Voeg de laatste 5 minuten de geraspte kaas toe zodat deze kan smelten. Breng het gehakt op smaak met peper en zout.
  • Schep de zoete aardappelblokjes en het gehakt in een kom.
  • Top af met ijsbergsla, rode ui, augurken en cherrytomaatjes.
  • Roer de ingrediënten voor de saus door elkaar en drizzle deze over de cheeseburger bowl.

Notities

*Ik gebruikte zoete aardappelblokjes van Albert Heijn voor in de Airfryer.