Char siu kip
Char Siu kennen we allemaal als Chinees geroosterd varkensvlees, maar ik maakte een variant met kip. Deze Char Siu kip is heerlijk zoet en sticky. Verslavend lekker.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd40 minuten min
Marineren8 uur uur
Totale tijd8 uur uur 50 minuten min
Gang: bijgerecht
Keuken: Chinees
Trefwoord: char siu, drumsticks, gemarineerde kip, zoete kip
Servings: 4 personen (bijgerecht)
ziplockbag of kom
bakplaat met bakpapier
steelpan
kwastje om in te smeren
Char siu marinade
- 75 g hoisin saus
- 75 g donkerbruine basterdsuiker
- 75 ml Shaoxing wine
- 75 g honing
- 3 el sojasaus
- 2 el oestersaus
- 1 tl zeezout
- 1/2 tl Chinese vijfkruidenpoeder
- 3 teentjes knoflook - geraspt
- 1/2 tl rode kleurgel of 1 el bietenpoeder
Doe de drumsticks in de ziplockbag of in een kom.
Roer alle andere ingrediënten door elkaar en schenk de marinade bij de kip. Wrijf even goed in en laat de kip afgedekt een nacht in de koelkast marineren.
Verwarm de oven voor op 180℃ hetelucht.
Haal de kip uit de marinade en leg de kip op de bakplaat.
Schenk de rest van de marinade in een steelpannetje en kook dit 10 minuten in zodat het wat dikker wordt.
Schuif de kip voor 40 minuten in het midden van de oven. Smeer de kip iedere 10 minuten in met de ingedikte marinade.