Champignonragout
Champignonragout is een heerlijke vegetarische ragout variant. Uitstekend om te serveren als lunch of voorgerecht en feestelijk te maken door een lepel truffeltapenade toe te voegen.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Totale tijd30 minuten min
Gang: lunch, voorgerecht
Keuken: Hollands
Trefwoord: champignonragout, kastanjechampignons, ragout, ragout maken, warm voorgerecht, warme lunch
Servings: 4 personen
Koekenpan
steelpannetje
garde
- 200 g kastanjechampignons - in plakjes
- 25 g ongezouten roomboter
- 1 teentje knoflook - fijngehakt
- 1 sjalot - gesnipperd
- 25 g bloem
- 250 ml bospaddenstoelenbouillon
- 50 ml melk
- 1 tl gedroogde tijm
- peper en zout
Bak de plakjes kastanjechampignons in een koekenpan bruin.
Smelt de boter in een steelpan en fruit hierin de knoflook en sjalot aan, tot de sjalot zacht is.
Voeg dan de bloem toe en bak deze al roerend 2 minuten mee.
Schenk de bouillon en melk in de pan.
Breng de ragout al roerend aan de kook en kook 5 minuten zachtjes door.
Voeg de champignonplakjes en tijm toe en breng de ragout op smaak met peper en zout.