Champagne cheesecake
Als er één taart voor oud en nieuw is eigenlijk niet mag ontbreken, is het wel deze champagne cheesecake met witte chocolade. Super feestelijk, lekker en goed voor te bereiden. Dat is ook fijn, toch?
Voorbereidingstijd30 minuten min
Bereidingstijd1 uur uur 15 minuten min
Afkoelen8 uur uur
Totale tijd9 uur uur 45 minuten min
Gang: nagerecht, tussendoortje
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: cheesecake, oud en nieuw, zoete taart
Servings: 1 taart (24 cm)
- 200 g kokosbiscuitjes
- 100 g ongezouten boter of margarine
- 200 g witte chocolade
- 600 g naturel roomkaas
- 125 g kristalsuiker
- 1 el bloem
- 125 ml champagne
- 2 eieren
- 1 eidooier
Decoratie
- meringue
- eetbare glitters/decoratie
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in met een beetje olie. Verwarm de oven voor op 150℃ boven- en onderwarmte en zet een ovenschaal met een laagje water onderin de oven.
Maal de kokosbiscuitjes fijn in de foodprocessor en smelt ondertussen de boter in een steelpannetje.
Meng de koekkruimels met de gesmolten boter en schep de bodemmix in de springvorm. Druk de koekbodem aan met je handen of de achterkant van een lepel.
Smelt de witte chocolade au bain-marie. Klop de gesmolten chocolade met de roomkaas, suiker, bloem en champagne tot een klontvrij beslag.
Spatel een voor een de eieren en de eidooier door het beslag.
Schenk het cheesecakebeslag in de springvorm en bak de cheesecake 1 uur en 15 minuten in het midden van de oven.
Laat na de baktijd de cheesecake 1 uur in de oven met de deur open staan en daarna nog eens 2 uur op het aanrecht. Zet vervolgens de taart bij voorkeur een nacht in de koelkast om helemaal op te stijven.
Decoreer de taart met meringue, eetbare glitters, decoratie of op welke manier dan ook.