Carrotcakemuffins
Dol op carrotcake maar heb je niet de behoefte om direct een hele taart te maken? Met dit recept maak je 12 muffins die je vult met een heerlijke vulling van roomkaas. Vries de muffins in om ze langer te kunnen bewaren.
Voorbereidingstijd25 minuten min
Bereidingstijd45 minuten min
Afkoelen1 uur uur 30 minuten min
Totale tijd2 uur uur 40 minuten min
Gang: tussendoortje
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: cake, carrotcake, fastfood friday, gevulde muffins, muffins, roomkaasglazuur, snack, worteltaart, zoet recept
Servings: 12 stuks
muffinbakvorm voor 12 stuks
12 vierkantjes bakpapier of muffinvormpjes
spuitzak met glad spuitmondje
Voor de carrotcake:
- 4 eieren
- 250 g lichtbruine basterdsuiker
- 250 ml neutrale olie (bijv. zonnebloem)
- 2 tl vanille-extract
- 300 g zelfrijzend bakmeel
- 2 tl kaneelpoeder
- snuf zout
- 300 g geraspte wortel
Roomkaasvulling:
- 200 g naturel roomkaas - op kamertemperatuur
- 50 g poedersuiker
- 1 tl vanille-extract
Verwarm de oven voor op 180℃ boven- en onderwarmte. Bekleed de bakvorm met de muffinvormpjes of het bakpapier.
Doe de eieren in een kom en voeg hier de lichtbruine basterdsuiker, olie en vanille-extract aan toe. Klop het geheel met een garde tot een egale mix.
Doe het zelfrijzende bakmeel, kaneelpoeder en zoet erbij en spatel dit tot een klontvrije mix. Spatel als laatste de geraspte wortel door het beslag.
Vul de muffinvormpjes met het muffinbeslag en bak de carrotcakemuffins in het midden van de oven in 30 minuten gaar. Laat de muffins volledig afkoelen.
Maak met behulp van een spuitmondje een gat aan de bovenkant van de muffins.
Klop de roomkaas, poedersuiker en het vanille-extract tot een gladde mix.
Vul de spuitzak met de roomkaasmix en vul de muffins via de bovenkant met de roomkaasvulling.
Bewaar de muffins luchtdicht in de koelkast of vries ze in.