Carpaccio flammkuchen
Stel je carpaccio voor maar dan met een flinterdunne, ultiem knapperige pizzabodem eronder. Daar kun je toch alleen maar blij van worden? Gauw maken dus, deze Carpaccio flammkuchen.
Voorbereidingstijd30 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Rijstijd1 uur uur
Totale tijd1 uur uur 50 minuten min
Gang: bijgerecht, hoofdgerecht
Trefwoord: carpaccio, flammkuchen, pizza
Servings: 2 stuks
Voor de bodems:
- 215 ml lauwwarm water
- 1 zakje instant gist - 7g
- 350 g bloem
- 1 el olijfolie
- 1 tl zout
Carpaccio toppings:
- 8 el truffelmayonaise
- 250 g carpaccio vlees
- 2 handjes rucola
- 4 el geroosterde pijnboompitjes
- 2 el kappertjes
- 30 g Parmezaanse kaas - geschaafd
- peper en zout
Doe het water en het gist bij elkaar in een kom. Klop dit met een garde of keukenmachine tot een schuimig mengsel.
Voeg vervolgens de bloem, olijfolie en het zout toe. Kneed het geheel nu met je handen of deeghaken tot een soepel deeg. Vorm een bal van het deeg en leg deze in een licht ingevette kom. Dek de kom af met plasticfolie en laat het deeg een uur op kamertemperatuur rijzen.
Verwarm de oven (eventueel met pizzasteen) voor op 250°C boven- onderwarmte.
Verdeel het flammkuchendeeg in tweeën en rol ieder deel uit tot een zo dun mogelijke bodem.
Bak de flammkuchenbodems onderin de oven in 12 minuten gaar en krokant.
Smeer de flammkuchen in met truffelmayonaise en verdeel de rest van de toppings er overheen. Serveer direct.