Carpaccio bonbon
Ik had al behoorlijk wat 'bonbon voorgerechten' op OMF staan, maar de welbekende carpaccio bonbon ontbrak nog. Bij deze mijn favoriete manier om het recept te maken. Inclusief truffelmayonaise en een feestelijke bladerdeegster.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd10 minuten min
Totale tijd20 minuten min
Gang: voorgerecht
Keuken: Frans, Hollands
Trefwoord: carpaccio, carpaccio bonbon, kerst voorgerecht, kerstgerecht, koud voorgerecht, truffelmayonaise
Servings: 4 personen
kommetje
4 vellen keukenfolie
uitsteker in stervorm
2 bakplaten
2 vellen bakpapier
Bladerdeegster
- 1 vel bladerdeeg - ontdooid
- 1 losgeklopt ei
- 2 tl maanzaadjes
Carpaccio bonbon
- 4 porties carpaccio
- 1 handje rucola
- 4 zongedroogde tomaten - in reepjes
- 1 el pijnboompitten - geroosterd
- 2 el Parmezaanse kaas flakes
- 2 el extra vergine olijfolie
- 4 tl truffelmayonaise
- peper en zout
Begin met het maken van de bladerdeegsterren. Verwarm hiervoor de oven voor op 180℃.
Steek vier sterren uit het bladerdeeg en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Smeer de sterren in met losgeklopt ei en strooi de maanzaadjes er overheen.
Leg het tweede vel bakpapier over de bladerdeegsterren en plaats de tweede bakplaat hier bovenop. Bak de sterren 20 minuten in het midden van de oven en laat ze volledig afkoelen.
Meng voor de carpaccio bonbons de rucola met de zongedroogde tomaten, pijnboompitjes, Parmezaanse kaas, extra vergine olijfolie, peper en zout.
Leg een velletje plasticfolie in een kommetje en verdeel hier de carpaccio overheen.
Schep een handje van de salade in het kommetje en vouw de carpaccio er overheen.
Vouw het pakketje met behulp van het keukenfolie dicht en vorm er een bolletje van.
Plaats de carpaccio bonbon ondersteboven op een bord en verdeel over iedere bonbon een lepeltje truffelmayonaise.
Leg op iedere carpaccio bonbon een bladerdeegster.