Caprese plaattaart met rucolapesto
Een plaattaart is altijd goed en wat het nog beter maakt is mijn favoriete smaakcombinatie: Caprese! Deze Caprese plaattaart heb je in een handomdraai gemaakt en is ideaal om restjes uit de koelkast mee op te maken.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd25 minuten min
Totale tijd35 minuten min
Gang: lunch
Keuken: Italiaans
Trefwoord: bladerdeeg, caprese, hartige taart, makkelijke maaltijd, mozzarella, pesto, plaattaart, recept, rucolapesto, warme lunch
Servings: 1 plaattaart (2-4 personen)
Voor de plaattaart:
- 1 rol koelvers bladerdeeg
- 125 g mascarpone
- 1 bol mozzarella - in plakken
- 2 tomaten - in plakken
- 1 el pijnboompitjes - geroosterd
- verse basilicum
Voor de rucolapesto:
- 1 teentje knoflook
- 45 g rucola - + extra ter garnering
- 10 g verse basilicum
- 30 g pijnboompitjes - geroosterd
- 25 g Parmezaanse kaas - geraspt
- 50 ml extra vergine olijfolie
- peper en zout
Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
Rol het bladerdeeg uit en prik met een vork gaatjes in het deeg.
Maak de rucolapesto door alle ingrediënten met elkaar te vermalen. Roer de helft van de pesto door de mascarpone en smeer hiermee het bladerdeeg in.
Verdeel de mozzarella en plakken tomaat over de plaattaart en bak hem in het midden van de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
Garneer de plaattaart met de overgebleven pesto, pijnboompitjes, verse basilicum en nog wat rucola.