Caprese panini met avocado pesto
Caprese panini met avocado pesto: buffelmozzarella, tomaat en zelfgemaakte romige pesto op een krokant broodje. Makkelijk, snel en vol smaak! Ideaal voor een warme lunch of om te serveren bij de soep.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd5 minuten min
Totale tijd15 minuten min
Gang: lunch
Keuken: Italiaans
Trefwoord: avocado pesto, caprese, panini, warm broodje, warme lunch
Servings: 2 stuks
- 2 panini broodjes
- 200 g buffelmozzarella
- 1 tomaat - in plakken
- handje verse basilicum
Avocado pesto
- 1 avocado
- 1 teentje knoflook
- 15 g verse basilicum
- 30 g Parmezaanse kaas - geraspt
- 3 el extra vergine olijfolie
- peper en zout
Verwarm de oven voor op 220℃ hetelucht.
Snijd de panini broodjes op en leg ze op de bakplaat. Beleg de broodjes met de mozzarella, tomaat en basilicum.
Bak de broodjes in het midden van de oven in 5 minuten goudbruin en krokant.
Doe alle ingrediënten voor de avocadopesto in een hakmolentje en maal fijn tot een gladde pesto.
Verdeel de avocado pesto over de nog warme panini's en serveer direct.