Ga terug
+ servings
panini caprese avocado pesto
Recept afdrukken
No ratings yet

Caprese panini met avocado pesto

Caprese panini met avocado pesto: buffelmozzarella, tomaat en zelfgemaakte romige pesto op een krokant broodje. Makkelijk, snel en vol smaak! Ideaal voor een warme lunch of om te serveren bij de soep.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd5 minuten
Totale tijd15 minuten
Gang: lunch
Keuken: Italiaans
Trefwoord: avocado pesto, caprese, panini, warm broodje, warme lunch
Servings: 2 stuks

Equipment

  • hakmolentje of foodprocessor
  • bakplaat met bakpapier

Ingrediënten

  • 2 panini broodjes
  • 200 g buffelmozzarella
  • 1 tomaat - in plakken
  • handje verse basilicum

Avocado pesto

  • 1 avocado
  • 1 teentje knoflook
  • 15 g verse basilicum
  • 30 g Parmezaanse kaas - geraspt
  • 3 el extra vergine olijfolie
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220℃ hetelucht.
  • Snijd de panini broodjes op en leg ze op de bakplaat. Beleg de broodjes met de mozzarella, tomaat en basilicum.
  • Bak de broodjes in het midden van de oven in 5 minuten goudbruin en krokant.
  • Doe alle ingrediënten voor de avocadopesto in een hakmolentje en maal fijn tot een gladde pesto.
  • Verdeel de avocado pesto over de nog warme panini's en serveer direct.