Caponata uit Sicilië
In ieder restaurant op Sicilië zie je wel caponata op de kaart staan. Het is een soort auberginesalade die zowel als voorgerecht of op bruschetta wordt geserveerd. Mega lekker en heel simpel om zelf te maken!
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd30 minuten min
Rusttijd1 dag d
Totale tijd1 dag d 50 minuten min
Gang: bijgerecht, voorgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: aubergine, auberginesalade, bijgerecht, caponata, koud voorgerecht, vegetarisch, voorgerecht
Servings: 1 grote pot
(hapjes)pan met deksel
weckpot
- 1 aubergine - in blokjes
- 1 ui - grof gesneden
- 1 rode paprika - in blokjes
- 2 el groene olijven - in plakjes
- 1 el tomatenpuree
- 2 el kappertjes
- 2 el honing
- 2 el rode wijnazijn
- 200 g tomatenblokjes
- 1 laurierblaadje
- 2 el peterselie - fijngehakt
- mespuntje kaneelpoeder
- peper en zout
Verhit een paar eetlepels olie in de hapjespan en bak hierin de aubergine, ui en rode paprika tot de paprika zachter wordt.
Voeg dan alle andere ingrediënten aan de groenten in de pan toe. Roer goed door, doe de deksel op de pan en laat de caponata 30 minuten op laag vuur stoven.
Breng de caponata op smaak met peper en zout en schep het geheel in de weckpot.
Sluit de pot en laat de caponata bij voorkeur 1 dag in de koelkast staan, zodat alle smaken goed kunnen intrekken.
Serveer als voorgerecht met vers brood of als topping op bruschetta. Je kunt de caponata ook gebruiken om een pastasalade mee te maken.