Caesar Stamppot
Al het lekkere van de klassieke Caesar salad, maar dan in een stamppot jasje. Erg lekker, net iets meer vullend en lekkerder om te eten op koude dagen dan een salade, als je het mij vraagt.
Voorbereidingstijd7 minuten min
Bereidingstijd25 minuten min
Totale tijd32 minuten min
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Trefwoord: caesar salad, sla stamppot, stamppot
Servings: 4 personen
- 800 g kruimige aardappelen - geschild
- 2 eieren
- 1 el fijne mosterd
- 1 el crème fraîche
- 3 ansjovisjes - fijngesneden
- 2 el olijfolie
- scheutje melk (optioneel)
- 300 g romaine sla
- 50 g Parmezaanse kaas + extra - geraspt
- peper en zout
Was de aardappelen en zet ze onder een laagje water in een ruime pan.
Kook de aardappelen in 20-25 minuten gaar.
Kook ondertussen de eieren op de gewenste hardheid. Laat ze in een schaaltje met koud water staan, zodat ze schrikken.
Giet de aardappelen af en voeg de mosterd, crème fraîche, ansjovis en olijfolie toe. Stamp de aardappelen fijn met een aardappelstamper en roer alles goed door. Voeg eventueel een scheutje melk toe als je de puree te droog vindt.
Schep de Romaine sla, samen met de Parmezaanse kaas door de aardappelpuree. Breng de stamppot op smaak met peper en zout.
Pel de eieren en snijd deze in partjes. Serveer de eieren op de Caesar Stamppot en garneer met extra Parmezaanse kaas.