Butter chicken
Een van India's bekendste gerechten moet toch wel Butter chicken zijn. Een heerlijk romige kip curry vol intense smaken. En ook nog eens makkelijk om te maken!
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd30 minuten min
Marineren1 uur uur
Totale tijd1 uur uur 45 minuten min
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Indiaas
Trefwoord: butter chicken, curry, curry met kip, indiaas, kipgerecht
Servings: 4 personen
Kip marinade
- 75 g dikke yoghurt
- 1 el garam masala
- 1 tl chilipoeder
- 1 tl korianderpoeder
- 1 tl komijnpoeder
- 1 cm gember - fijngehakt
- 2 teentjes knoflook - fijngehakt
- 400 g kipdijfilet
Butter chicken
- 50 g boter
- 2 teentjes knoflook - fijngehakt
- 2 uien - in halve ringen
- 2 el garam masala
- 2 el tomatenpuree
- 1 blik tomatenblokjes (400g)
- 100 ml kookroom
Roer de dikke yoghurt, garam masala, chili, koriander, komijn, gember en knoflook door elkaar. Leg de kip in de kom met de marinade en schep dit even goed om. Laat een uurtje in de koelkast staan
Smelt de boter in een koekenpan en bak hierin de gemarineerde kip rondom bruin. Haal het vlees uit de pan.
Bak de knoflook en ui in het bakvet van de kip, tot de ui glazig is. Voeg dan de garam masala en tomatenpuree toe en bak deze 2 minuten mee.
Schenk de tomatenblokjes en kookroom in de pan. Roer goed door, breng aan de kook en leg de kip terug in de pan.
Laat de butter chicken 25 minuten zachtjes pruttelen, tot de kip helemaal gaar is.
Breng de butter chicken op smaak met peper en zout, en garneer met verse peterselie.