Buffalo chicken loaded fries
Als je bekend met Buffalo Chicken dan weet je dat het niet een gerecht is voor mensen die niet tegen pittig eten kunnen. Deze Buffalo chicken loaded fries zijn precies dat: pittig. Maar wel een umami-smaakbom. En een ultiem Fastfood Friday recept, als je het mij vraagt!
Voorbereidingstijd30 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Marineren van de kip2 uur uur
Totale tijd2 uur uur 50 minuten min
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: buffalo chicken, fastfood friday, loaded fries
Servings: 4 personen
Buffalo chicken
- 400 g kipdijfilet - in kleine blokjes
- 250 ml karnemelk
- 100 g bloem
- 75 g maïzena
- 1 el bakpoeder
- 1 tl uienpoeder
- 1/2 tl knoflookpoeder
- 75 ml Frank's Hot Sauce Buffalo
En verder
- 1 zak friet naar smaak
- 200 g crème fraîche
- 1 rode ui - in dunne ringen
- verse peterselie naar smaak - fijngehakt
- zout
Doe de kipblokjes in een kom en schenk hier de karnemelk bij. Schep het geheel even goed om, dek de kom af en laat de kip 2 uur in de koelkast marineren.
Verwarm de frituurpan of neutrale olie in een normale pan naar 180℃.
Schep de bloem, maïzena, bakpoeder, ui- en knoflookpoeder in een kom om.
Wentel de germarineerde kipblokjes door het bloemmengsel en frituur ze vervolgens in 5 minuten in de hete olie goudbruin en gaar. Meng de gefrituurde kip direct met de Frank's Hot Sauce.
Bak ondertussen de friet volgens de aanwijzingen op de zak gaar.
Verdeel de friet over borden of een grote schaal en schep hier de buffalo chicken overheen.
Leg een flinke lepel crème fraîche op de friet en verdeel de rode ui en verse peterselie er overheen. Bestrooi met zout en serveer direct.