Ga terug
+ servings
brownies recept
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Brownies met pompoen en walnoot

Met brownies kun je blijven variëren en deze versie met pompoen en walnoot vind ik perfect voor de herfst. Smeuïg, intense chocolade smaak en licht gekruid dankzij pumpkin spice. Hier blijf je van eten.
Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd50 minuten
Gang: tussendoortje
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: brownies, chocolade brownies, fastfood friday, herfstrecept, pompoen
Servings: 16 stuks

Equipment

  • vierkante bakvorm van 22x22 cm

Ingrediënten

Browniebeslag

  • 125 g ongezouten roomboter
  • 175 g pure chocolade
  • 200 g kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 75 g bloem
  • 50 g ongezoet cacaopoeder
  • snuf zout
  • 50 g walnoten

Pompoenswirl

  • 100 g naturel roomkaas
  • 150 g pompoenpuree
  • 1 tl pumpkin spice
  • oranje kleurstof - optioneel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180℃ boven- en onderwarmte en vet de bakvorm goed in.
  • Doe de boter en chocolade in een steelpannetje en smelt beide ingrediënten.
  • Klop ondertussen de suiker met de eieren los in een beslagkom.
  • Schenk al kloppend het chocolademengsel bij de eieren in de kom.
  • Spatel vervolgens de bloem, cacaopoeder, zout en walnoten door het beslag.
  • Schep het beslag in de bakvorm en strijk de bovenkant glad.
  • Klop voor de pompoenswirl de roomkaas, pompoenpuree en pumpkin spice tot een egaal beslag. Voeg eventueel een paar druppels oranje kleurstof toe, indien je het beslag te bruin vindt.
  • Schep het pompoenbeslag op het browniebeslag in de bakvorm en swirl het met een lepel door elkaar.
  • Bak de brownies 30 minuten in het midden van de oven.
  • Laat de brownies volledig afkoelen voordat je ze aansnijdt.