Brookies
Als je niet kunt kiezen tussen chewy brownies of krokante koek, dan zit je met het recept voor deze Brookies helemaal goed. Daarmee combineer ik namelijk het beste van twee werelden.
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd35 minuten min
Totale tijd55 minuten min
Gang: nagerecht, tussendoortje
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: brookies, brownies, chocolade cake, chocolatechips, fastfood friday
Servings: 16 stukken
Fudgy brownies
- 125 g boter
- 175 g pure chocolade - in stukken
- 200 g kristalsuiker
- 3 eieren
- 75 g bloem
- 50 g ongezoet cacaopoeder
- 1/2 tl zout
Koeklaag
- 125 g roomboter - zacht
- 100 g lichtbruine basterdsuiker
- 100 g kristalsuiker
- 1 tl vanille-extract
- 1 ei
- 125 g bloem
- 1 tl bakpoeder
- snuf zout
- 100 g pure chocolate chips
Verwarm de oven voor op 180℃ boven- en onderwarmte en bekleed de bakvorm met bakpapier.
Begin met het maken van de brownielaag. Doe hiervoor de boter met de chocolade in een pannetje en smelt dit samen.
Klop de kristalsuiker met de eieren op tot een luchtig beslag.
Schenk al kloppend de warme boter en chocolade bij de ei-mix.
Spatel tot slot de bloem, cacaopoeder en zout door de natte ingrediënten.
Schenk het browniebeslag in de bakvorm en zet even apart.
Ga dan verder met het koekdeeg. Klop hiervoor de boter met beide soorten suiker luchtig.
Voeg de vanille-extract en het ei toe en meng even door.
Doe de bloem, bakpoeder, chocolate chips en het zout in de kom en kneed het geheel tot deeg.
Verdeel het koekdeeg in plukken over het browniebeslag.
Bak de brookies in het midden van de oven in 35-40 minuten gaar. Laat ze volledig afkoelen voordat je de brookies in blokken snijdt.