Broodje brie met ham
Ik ben dol op uitgebreide broodjes maken voor de lunch en laatst maakte ik dit broodje brie met ham en zelfgemaakte kruidenboter. Mega smaakvol en ook goed om mee te nemen als lunch naar je werk.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd5 minuten min
Totale tijd15 minuten min
Gang: lunch
Keuken: Frans
Trefwoord: brie, broodje brie, lunchbroodje, lunchrecept, prosciutto
Servings: 2 broodjes
- 100 g ongezouten roomboter (goede kwaliteit) - zacht
- 1 teentje knoflook - geraspt
- 1 el verse peterselie - fijngehakt
- 1 el verse bieslook - fijngehakt
- 1/2 tl grof zeezout
- 1 Franse baguette
- 50 g prosciutto crudo
- 150 g Franse brie - in dikke plakken
- handje rucola of veldsla
Doe de zachte boter in een kommetje en voeg hier de geraspte knoflook, peterselie, bieslook en het zout aan toe. Roer goed door.
Halveer de baguette en snijd beide helften open. Smeer de baguette aan de binnenkant in met kruidenboter.
Verdeel de prosciutto, brie en rucola over de broodjes en serveer direct of pak in om mee te nemen naar je werk.