Ga terug
+ servings
Boterkoek recept met passievrucht curd
Recept afdrukken
No ratings yet

Boterkoek met passievrucht curd

Een ouderwets boterkoek recept met een frisse twist van passievrucht curd. Romig, zoet, een klein beetje zuur. Heerlijk om te serveren bij de koffie.
Voorbereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Opstijven/afkoelen2 uur
Totale tijd2 uur 50 minuten
Gang: nagerecht, tussendoortje
Keuken: Hollands
Trefwoord: boterkoek, boterkoek recept, fastfood friday, passievrucht, passievrucht curd
Servings: 12 punten

Equipment

  • boterkoekvorm (20 cm) of springvorm
  • elektrische (hand)mixer met deeghaken
  • beslagkom en garde

Ingrediënten

Boterkoek

  • 100 g witte basterdsuiker
  • 100 g kristalsuiker
  • 300 g ongezouten roomboter
  • 300 g bloem
  • snuf zout

Passievrucht curd

  • 150 g roomboter
  • 125 g passievrucht
  • 1 tl citroensap
  • 2 eieren
  • 125 g kristalsuiker

Instructies

  • Vet de boterkoekvorm goed in en verwarm de oven voor op 200℃ boven- en onderwarmte.
  • Klop de suikers met de boter tot een romig geheel.
  • Voeg de bloem en een snufje zout toe en kneed het geheel tot een samenhangend deeg.
  • Duw het deeg in de boterkoekvorm en strijk de bovenkant glad.
  • Bak de boterkoek in het midden van de oven in 20 minuten gaar en laat volledig afkoelen.
  • Maak ondertussen de passievrucht curd. Smelt hiervoor de boter met de passievrucht en citroensap in een pannetje.
  • Klop de eieren met de suiker los en schenk al kloppend de warme boter bij de eieren in de kom.
  • Schenk het geheel weer terug in de pan en kook de curd al roerend enkele minuten tot het de dikte van vla heeft gekregen.
  • Laat de curd volledig afkoelen voordat je deze over de bovenkant van de boterkoek verdeeld.

Notities

*Bewaar de boterkoek en de passievrucht curd los van elkaar als je van plan bent het te bewaren.