Boterkoek cheesecake met rood fruit
De ultieme guilty pleasure moet toch wel deze boterkoek cheesecake met rood fruit zijn. De boterkoek bodem is vol van smaak en de cheesecakevulling bovenop lekker luchtig en fris.
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd1 uur uur 15 minuten min
Afkoelen en opstijven8 uur uur
Totale tijd9 uur uur 35 minuten min
Gang: nagerecht, tussendoortje
Keuken: Amerikaans, Hollands
Trefwoord: boterkoek, cheesecake, gebakken cheesecake, rood fruit
Servings: 1 taart (23 cm)
Boterkoek bodem
- 100 g roomboter - op kamertemperatuur
- 100 g kristalsuiker
- 1 ei
- 125 g bloem
- snuf zout
Cheesecakebeslag
- 600 g naturel roomkaas
- 125 g kristalsuiker
- 1 tl vanille-extract
- 1 el granaatappelstroop (optioneel)
- 1 el bloem
- 3 eieren
- 1 eidooier
Verwarm de oven voor op 180℃ boven- en onderwarmte. Bekleed de springvorm met bakpapier en vet de randen in.
Klop voor de boterkoekbodem de boter en de suiker luchtig. Voeg het ei toe en mix deze door de boter.
Doe dan de bloem en het zout in de kom en kneed tot een stevig deeg. Druk het deeg in de springvorm.
Bak de boterkoek 20 minuten in het midden van de oven en haal de springvorm daarna uit de oven.
Draai de oven terug naar 150℃ en zet een ovenschaal met een laagje water onderin de oven.
Klop voor het cheesecakebeslag de roomkaas, suiker, vanille-extract, granaatappelstroop en de bloem luchtig.
Voeg daarna een voor een de eieren en tot slot ook de eidooier toe.
Schenk het cheesecakebeslag in de springvorm en bak de cheesecake 75 minuten in het midden van de oven.
Zet de oven uit, de deur op een kier en laat de cheesecake een uur in de oven afkoelen. Laat de taart daarna volledig tot kamertemperatuur afkoelen op het aanrecht en plaats vervolgens minimaal 6 uur in de koelkast.
Decoreer de cheesecake met rood fruit.