Börek met kip
Deze börek met kip ken je misschien van Albert Heijn. Heerlijk krokant filodeeg met gekruid kipgehakt uit de oven. Ideaal als deel van de lunch of hartige snack.
Voorbereidingstijd25 minuten min
Bereidingstijd35 minuten min
Totale tijd1 uur uur
Gang: tussendoortje
Keuken: Turks
Trefwoord: borek, borek met kip, filodeeg, filodeegrolletjes, gekruide kip, hartige snacks, kipgehakt
Servings: 10 stuks
kwastje om in te vetten
bakplaat met bakpapier
- 1 pakje filodeeg (10 vellen) ontdooid
- 300 g kipgehakt
- 1 ei
- 1 ui - fijngehakt
- 1 teentje knoflook - fijngehakt
- 1/2 tl zwarte peper
- 1 tl kurkuma
- 1 tl paprikapoeder
- 2 el verse peterselie - fijngehakt
- snuf zout
- 50 ml zonnebloemolie
- 3 el sesamzaadjes
Zorg ervoor dat het filodeeg goed ontdooid is. Bewaar de velletjes waar je niet mee bezig bent onder een licht vochtige theekdoek zodat ze niet uitdrogen.
Verwarm de oven voor op 180℃ hetelucht.
Meng het kipgehakt met het ei, ui, knoflook, de kruiden en specerijen en het zout.
Leg een vel filodeeg met de korte kant naar je toe voor je en smeer het hele vel in met olie.
Verdeel een eetlepel van het gehaktmengsel over de breedte van het vel filodeeg, een beetje aan de onderkant.
Vouw de zijkanten van het filodeeg over het gehakt en rol het gehakt vervolgens in het deeg.
Smeer de börek in met een laagje olie als het nog niet vet genoeg is.
Leg de börek op de bakplaat en strooi de sesamzaadjes over de bovenkant.
Bak de börek met kip in het midden van de oven in 35-40 minuten krokant en goudbruin.
Warm de börek 10 minuten op 180 graden Celsius in de oven op als je na het eten wat over houdt en het wilt bewaren.
Je kunt er ook voor kiezen om de börek ongebakken in te vriezen. Bak de bevroren börek dan volgens de normale baktijd af.