Bolognese met pompoen
In de herfst staat in menig huishouden een pan uren op het vuur met daarin het recept voor een lekkere bolognesesaus. Zo ook bij mij! Deze variant is nog een tikkeltje herfstiger; ik voegde er pompoen aan toe. Dat maakt de saus kleurrijker en bijna licht zoet. Perfect voor dit seizoen.
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd45 minuten min
Totale tijd1 uur uur 5 minuten min
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: bolognese, bolognesesaus, herfstrecept, pastasaus, pompoen
Servings: 4 - 6 personen
- 1 ui - gesnipperd
- 2 teentjes knoflook - fijngehakt
- 1 el tomatenpuree
- 400 g pompoenblokjes
- 500 g rundergehakt
- 150 ml rode wijn
- 350 ml Tomato frito
- 400 g tomatenblokjes
- 2 el balsamico azijn
- 3 blaadjes salie
- 2 laurierblaadjes
- 2 tl gedroogde oregano
- 15 g verse basilicum - fijngesneden
- peper en zout
Fruit de ui en knoflook in een grote pan aan, tot de ui glazig ziet.
Doe de tomatenpuree erbij en bak deze 2 minuten mee.
Voeg de pompoenblokjes en het rundergehakt toe en bak al omscheppend 5 minuten mee.
Schenk de rode wijn, tomato frito, tomatenblokjes en balsamico-azijn in de pan. Voeg de salie, laurierblaadjes, gedroogde oregano en basilicum toe.
Roer goed door, breng de saus aan de kook en draai het vuur laag. Laat de bolognese 35-40 minuten zachtjes pruttelen.
Breng de saus op smaak met peper en zout en serveer met je lievelingspasta.