Blooming appels met ijs
Blooming appels zijn gebakken appels uit de oven die als een soort bloem uit elkaar waaieren. Heel lekker, zeker als je het serveert met een bol ijs en wat karamelsaus.
Voorbereidingstijd7 minuten min
Bereidingstijd30 minuten min
Gang: nagerecht
Trefwoord: appel, blooming appels, dessert, gebakken appel, ijs, karamel, karamelsaus, toetje, warme appel
Servings: 2 personen
- 1 appel - gehalveerd
- 2 el boter
- 1 el lichtbruine basterdsuiker
- 1 tl kaneelpoeder
- sap van 1/2 citroen
- 2 bollen ijs
- 2 el karamelsaus
Verwarm de oven voor op 180℃.
Halveer de appel en snijd de appel twee keer rondom het klokhuis in. Snijd vervolgens de appel in partjes, maar zorg ervoor dat deze aan het klokhuis vast blijven zitten. Kijk de verduidelijkende foto voor de snijtechniek.
Doe de boter in een steelpannetje en voeg hier de basterdsuiker, kaneelpoeder en het citroensap aan toe. Verwarm het geheel tot de suiker is gesmolten.
Schep de boter over de appels en bak de appels 30-35 min in het midden van de oven tot ze helemaal zacht zijn.
Schep een bol ijs op de warme appels zodra ze de oven uitkomen en garneer met karamelsaus.