Blondies met witte chocolade & aardbeien
Ik ben niet zo'n bakker in de warme zomer maanden, maar deze blondies met witte chocolade en aardbeien zijn juist perfect voor dit seizoen. Lekker zoet, fris en niet al teveel werk om te maken.
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd30 minuten min
Totale tijd50 minuten min
Gang: tussendoortje
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: aardbeien, blondies, fastfood friday, witte chocolade
Servings: 16 stuks
Blondie beslag
- 220 g boter - op kamertemperatuur
- 250 g lichtbruine basterdsuiker
- 2 eieren
- 1 eidooier
- 2 tl vanille-aroma
- 200 g bloem
- snuf zout
Topping
- 100 g aardbeien - in stukken
- 100 g witte chocolade - grof gesneden
Vet de bakvorm in en bekleed deze met bakpapier. Verwarm de oven voor op 180℃ boven- en onderwarmte.
Doe de boter in de kom van de keukenmachine en voeg de suiker toe. Klop dit luchtig.
Voeg de eieren en de eidooier toe en klop deze door de boter en de suiker.
Doe de vanille-aroma, bloem en het zout in de kom en mix het geheel tot alle ingrediënten met elkaar gemengd zijn.
Schep het blondie beslag in de bakvorm en strijk de bovenkant glad.
Verdeel de aardbeien en witte chocolade over het blondiebeslag en duw ze ze iets in het beslag.
Bak de blondies in het midden van de oven in 30 minuten gaar. Laat volledig afkoelen tot je de blondies in stukken snijdt.