Ga terug
+ servings
blondies recept met witte chocolade
Recept afdrukken
No ratings yet

Blondies met witte chocolade & aardbeien

Ik ben niet zo'n bakker in de warme zomer maanden, maar deze blondies met witte chocolade en aardbeien zijn juist perfect voor dit seizoen. Lekker zoet, fris en niet al teveel werk om te maken.
Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd50 minuten
Gang: tussendoortje
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: aardbeien, blondies, fastfood friday, witte chocolade
Servings: 16 stuks

Equipment

  • vierkante bakvorm 22x22cm
  • elektrische (hand)mixer

Ingrediënten

Blondie beslag

  • 220 g boter - op kamertemperatuur
  • 250 g lichtbruine basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 1 eidooier
  • 2 tl vanille-aroma
  • 200 g bloem
  • snuf zout

Topping

  • 100 g aardbeien - in stukken
  • 100 g witte chocolade - grof gesneden

Instructies

  • Vet de bakvorm in en bekleed deze met bakpapier. Verwarm de oven voor op 180℃ boven- en onderwarmte.
  • Doe de boter in de kom van de keukenmachine en voeg de suiker toe. Klop dit luchtig.
  • Voeg de eieren en de eidooier toe en klop deze door de boter en de suiker.
  • Doe de vanille-aroma, bloem en het zout in de kom en mix het geheel tot alle ingrediënten met elkaar gemengd zijn.
  • Schep het blondie beslag in de bakvorm en strijk de bovenkant glad.
  • Verdeel de aardbeien en witte chocolade over het blondiebeslag en duw ze ze iets in het beslag.
  • Bak de blondies in het midden van de oven in 30 minuten gaar. Laat volledig afkoelen tot je de blondies in stukken snijdt.