Bloemkool ovenschotel met rösti
Deze bloemkool ovenschotel met rösti bleek een per ongeluk succes te zijn. Ik wist dat ik een bloemkool ovenschotel wilde maken, maar de rösti werd een last-minute toevoeging. En dat pakte perfèct uit!
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd40 minuten min
Totale tijd1 uur uur
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Trefwoord: bloemkool uit de oven, bloemkoolschotel, hollandse maaltijd, makkelijke maaltijd, ovenschotel, rösti
Servings: 4 personen
- 1 bloemkool - in roosjes
- 1 ui - gesnipperd
- 1 teentje knoflook - fijngehakt
- 200 g hamblokjes
- 200 g zuivelspread knoflook & kruiden
- 1 tl mosterd
- 300 g rösti of Zwitserse aardappelschotel (diepvries)
- 100 g Jong Belegen kaas - geraspt
- peper en zout
Kook de bloemkoolroosjes 5 minuten voor.
Verhit ondertussen in een koekenpan een beetje olie en fruit hierin de ui en knoflook aan, tot de ui zacht is.
Voeg de hamblokjes toe aan de knoflook en de ui, samen met de zuivelspread en mosterd. Roer goed door en verwarm dit tot de zuivelspread is gesmolten.
Schep de gekookte bloemkoolroosjes bij de andere ingrediënten in de pan en schep alles goed om. Breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de oven voor op 200℃ hetelucht.
Schep de bloemkoolmix in de ovenschaal.
Meng de rösti en geraspte kaas met elkaar en verdeel dit over de bloemkool in de ovenschaal.
Plaats de ovenschaal 40 minuten in de oven, tot de bloemkool helemaal gaar is en de kaas is gesmolten.