Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
No ratings yet
Bladerdeegletter met zuurkool en rookworst
Servings:
1
grote letter
Ingredients
125
gr
spekblokjes
1
ui
gesnipperd
1
rookworst
in halve plakjes
300
gr
zuurkool
150
gr
belegen strooikaas
+ iets extra
witte peper
1
vel
vers bladerdeeg
1
ei
Instructions
Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
Bak de spekblokjes in een droge koekenpan knapperig en voeg vervolgens de ui toe. Bak deze mee tot de ui glazig wordt.
Voeg dan de rookworst, zuurkool en strooikaas toe en warm het geheel goed door.
Laat de vulling afkoelen en schep deze vervolgens op het vel bladerdeeg.
Rol het bladerdeeg op en kneed deze vervolgens in de gewenste vorm.
Smeer de bovenkant van de bladerdeegletter in met losgeklopt ei en bestrooi deze met de kaas die je nog over hebt.
Bak de bladerdeegletter in het midden van de oven in 25 minuten goudbruin en gaar.
Notes
Met bovenstaand recept kun je ook meerdere kleinere letters maken, leuk als je iedereen zijn/haar eigen letter wil serveren!