Ga terug
+ servings
kerstboom van bladerdeeg
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Bladerdeeg kerstboom met Speculoos

Gezellige vormen doen het bij kinderen altijd goed als het op eten aankomt. Dat zal ongetwijfeld ook het geval zijn bij deze bladerdeeg kerstboom, die voorzien is van Speculoos vulling. Heerlijk voor het ontbijt (op school).
Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd50 minuten
Gang: brunch, ontbijt
Keuken: Hollands
Trefwoord: bladerdeeg, kerstboombrood, kerstbrunch, kerstontbijt, speculoos, zoet brood
Servings: 6 personen

Equipment

  • bakplaat met bakpapier
  • koekjesuitsteker ster

Ingredients

  • 2 vellen koelvers bladerdeeg
  • 100 g Speculoospasta
  • 1 losgeklopt ei
  • poedersuiker

Instructions

  • Verwarm de oven voor op 200℃ boven- en onderwarmte.
  • Rol een vel bladerdeeg uit over de bakplaat en smeer deze helemaal in met Speculoospasta.
  • Leg het andere vel bladerdeeg er overheen.
  • Snijd een grote driehoek met een klein stammetje onderaan uit het bladerdeeg en steek uit de snijresten sterretjes.
  • Snijd de kerstboom langs de zijkanten iedere 2 cm tot 1/3 van het midden in. Draai de stroken die ontstaan vervolgens een paar keer om hun eigen as.
    kerstboom snij instructies
  • Smeer de bovenkant van de bladerdeeg kerstboom en de sterren in met losgeklopt ei. Leg her en der een aantal van de sterren op de kerstboom.
  • Bak het brood in het midden van de oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar.
  • Strooi vlak voor het serveren poedersuiker over het brood.