Biefstuk met pesto & burrata
Ben je dol op biefstuk maar wil je wel eens iets meer met het stukje vlees? Door er (doperwten)pesto en burrata bij te serveren, creëer je in een handomdraai een uitgebreid en overheerlijk bijgerecht.
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd10 minuten min
Rusttijd10 minuten min
Totale tijd35 minuten min
Gang: bijgerecht
Keuken: Hollands
Trefwoord: biefstuk, burrata, doperwtenpesto, rood vlees
Servings: 4 personen
Doperwtenpesto
- 100 g doperwten
- 2 takjes verse basilicum
- 30 g pijnboompitjes - geroosterd
- 30 g Parmezaanse kaas - geraspt
- 50 ml extra vergine olijfolie
- peper en zout
En verder
- 400 g kogelbiefstuk
- 1 bol burrata
- verse basilicum - naar smaak
- peper en zout
Kook de doperwten volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Ik gebruik zelf diepvrieserwtjes.
Doe de doperwten dan met de basilicum, geroosterde pijnboompitjes, Parmezaanse kaas, olijfolie, peper en zout in een hakmolentje en maal het geheel fijn.
Verhit een klont boter en lepel olie in een koekenpan en bak hierin de biefstuk zoals jij deze lekker vindt (zie het artikel voor tips!).
Leg de gebakken biefstuk op een bord, dek af met aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten.
Snijd de biefstuk na het rusten in dunne plakken en verdeel deze over een schaal.
Verdeel de doperwtenpesto, burrata en verse basilicum over de gebakken biefstuk en strooi er peper en zout naar smaak overheen.