Ga terug
+ servings
Beenham honing-mosterd
Recept afdrukken
No ratings yet

Beenham met honing-mosterdsaus

Beenham met honing-mosterdsaus is natuurlijk een klassiek recept voor Pasen. Hoe simpel het gerecht ook is, je kunt het werkelijk op tal van manieren bereiden. Dit is mijn oven-recept.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd45 minuten
Totale tijd55 minuten
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Trefwoord: beenham, beenham uit de oven, honing-mosterdsaus, hoofdgerecht, pasen, varkensvlees
Servings: 4 personen

Equipment

  • ovenschaal
  • kernthermometer

Ingrediënten

  • 500 g beenham
  • peper en zout

Honing-mosterdsaus

  • klontje boter
  • 1 sjalotje - fijngehakt
  • 2 el grove mosterd
  • 2 el honing
  • 150 ml slagroom
  • 1 tl gedroogde dille
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175℃ hetelucht.
  • Smelt een klontje boter in een koekenpan en bak hierin de beenham rondom goudbruin.
  • Plaats de beenham in een ovenschaal en zet deze in de oven. Bak de beenham 45 minuten in het midden van de oven gaar, tot de kerntemperatuur van de ham 65℃ is.
  • Maak de laatste minuten van de baktijd de honing-mosterdsaus. Smelt hiervoor het klontje boter in een steelpan en fruit hierin de sjalot aan.
  • Voeg de mosterd, honing en slagroom toe en breng al roerend aan de kook. Kook de saus enkele minuten tot deze licht is ingedikt.
  • Voeg de dille aan de honing-mosterdsaus toe en breng de saus op smaak met peper en zout.
  • Snijd de beenham in dunne plakken en serveer met de warme honing-mosterdsaus.