Beef Tataki met Ponzu
Mijn favoriete Aziatische voorgerecht moet toch wel Beef Tataki zijn. Extra lekker om te serveren met een goede Ponzu saus, sesam en crispy knoflook.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd5 minuten min
Rusttijd10 minuten min
Totale tijd25 minuten min
Gang: voorgerecht
Keuken: Aziatisch, Japans
Trefwoord: beef tataki, biefstuk, koud voorgerecht, ponzu
Servings: 2 personen
- 275 gram biefstuk - op kamertemperatuur
- 2 el gemengde sesamzaadjes
- 1 el krokante knoflookstukjes - van de toko
- 1 bosui - in dunne ringen
- 1 el groente kiemen
Ponzu saus
- 2 el sojasaus
- 1 el mirin
- 1 el rijstazijn
- 1/2 tl sesamolie
- sap van 1/2 limoen
Dep de biefstuk droog met een vel keukenrol.
Verhit olie in een koekenpan en laat de pan goed heet worden. Schroei vervolgens de biefstuk aan alle kanten dicht.
Leg de biefstuk op een bord en dek af met aluminiumfolie. Laat het vlees 10 minuten rusten.
Roer alle ingrediënten voor de Ponzu saus door elkaar.
Snijd de biefstuk met een scherp mes in flinterdunne plakken en verdeel deze over een bord.
Schenk de Ponzu saus over de biefstuk en maak het gerecht af met sesamzaadjes, knoflookcrisps, bosui en kiemgroenten.