Ga terug
+ servings
Bavette rollade oven
Recept afdrukken
No ratings yet

Bavette rollade met stoofpeertjes

Deze bavette rollade met stoofpeertjes is een perfect hoofdgerecht voor feestelijke gelegenheden. Bomvol smaak, niet al te moeilijk om te maken en toch een spektakelstuk. Ik vulde de rollade met stoofperenchutney - onwijs lekker.
Voorbereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd1 uur 20 minuten
Totale tijd1 uur 50 minuten
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Trefwoord: bavette rollade, gevulde rollade, hoofdgerecht, kerstgerecht, rollade, stoofpeertjes
Servings: 4 - 6 personen

Equipment

Ingredients

Stoofperenchutney

  • 400 g stoofpeertjes - in stukjes
  • 150 ml stoofpeertjessap + extra
  • 1 el appelciderazijn
  • 3 sjalotjes - fijngehakt
  • 1 kaneelstokje
  • 1 el vanillesuiker
  • 2 kruidnagels

Rollade

  • 800 g bavette
  • peper en zout

Instructions

  • Begin met het maken van de stoofperenchutney. Doe hiervoor alle ingrediënten in de bak van de Satisfry Multicooker en zet de braadstand (koekenpan-logo) op 240℃.
  • Bak de stoofperenchutney 20 minuten tot het vocht is verdampt. Roer af en toe even door om ervoor te zorgen dat de peertjes niet aanbranden.
  • Schep de stoofperenchutney uit de multicooker. Verwijder het kaneelstokje en de kruidnagels en stamp de chutney iets fijn met een aardappelstamper.
  • Snijd de bavette over de dikte een keer doormidden, maar net niet helemaal door. Vouw het vlees open zodat je een grote plak krijgt.
  • Leg het vlees tussen twee vellen bakpapier en sla het plat met een vleeshamer of deegroller.
  • Kruid de bovenkant van de bavette rijkelijk met peper en zout en smeer de stoofperenchutney uit over het vlees.
  • Rol de bavette op en knoop de rollade in alle richtingen goed dicht met slagerstouw.
  • Zet de Satisfry Multicooker weer op de braadstand (koekenpan) en braad de rollade rondom bruin.
  • Zet de multicooker daarna op de bakstand (broodje) en zet de temperatuur op 100℃. Schenk nog een beetje stoofperensap in de multicooker en gaar de bavette rollade vervolgens 55-60 minuten, tot het vlees een kerntemperatuur heeft van 54℃ (voor medium).
  • Plaats de rollade op een bord en dek af met aluminiumfolie. Laat de rollade nog 10 minuten rusten voordat je deze aansnijdt.