Ga terug
+ servings
Bapao met kip ketjap
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Bapao met kip ketjap

Voorbereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Rijstijd1 uur
Totale tijd1 uur 50 minuten
Gang: borrelhapje, lunch
Keuken: Aziatisch
Trefwoord: bapao, broodje bapao, kip ketjap
Servings: 10 stuks

Equipment

  • keukenmachine met deeghaken
  • Russell Hobbs Good-to-Go Multicooker
  • bakpapier

Ingredients

Bapao deeg

  • 375 g volkorenbloem (of patentbloem)
  • 175 ml lauwwarm water
  • 1 zakje instant gist (7g)
  • 1 el kristalsuiker
  • 2 el zonnebloemolie
  • snuf zout

Kip ketjap vullling

  • 300 g kipfilet - in kleine blokjes
  • 1 teentje knoflook - fijngehakt
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 el donkerbruine basterdsuiker
  • 4 el ketjap manis

Instructions

  • Meng voor de kip ketjap vulling de blokjes kip met alle andere ingrediënten en laat de smaken intrekken terwijl je het deeg maakt.
  • Doe alle ingrediënten voor het deeg bij elkaar in de kom van de keukenmachine en kneed het geheel in 10 minuten tot een stevig deeg.
  • Vorm een bal van het deeg, leg deze in een licht ingevette kom en laat het deeg 1 uur op kamertemperatuur rijzen.
  • Verhit een koekenpan op het vuur en bak hierin de kip ketjap gaar. Laat de vulling volledig afkoelen.
  • Verdeel het deeg na de rijstijd in 10 gelijke porties en rol deze uit tot ronde plakken van ongeveer 1/2 cm dik.
  • Schep een lepel van de kip ketjap vulling in het midden van het deeg en vouw het deeg om de vulling. Vorm een bolletje van het gevulde deeg.
  • Schenk een laagje van 2 cm water in de Good to Go multicooker en plaats het stoomrekje erin. Verwarm de multicooker voor op de stoom-stand en zet de timer op 20 minuten.
  • Plaats de broodjes bapao op een velletje bakpapier en stoom ze in 20 minuten in de multicooker gaar.