Ga terug
+ servings
babka met drie kazen
Recept afdrukken
No ratings yet

Babka recept met drie kazen

Het zoete Babka brood wordt normaal gevuld met chocolade of kaneelsuiker, maar deze hartige variant met drie kazen is net zo lekker! Heerlijk bij de borrel of bij een kom soep.
Voorbereidingstijd1 uur
Bereidingstijd30 minuten
Rijstijd2 uur
Totale tijd3 uur 30 minuten
Gang: bijgerecht, brunch, lunch
Keuken: Oost Europees
Trefwoord: babka, brood maken, hartig brood, kaasbrood
Servings: 1 brood (12 plakken)

Equipment

  • keukenmachine met deeghaken
  • cakeblik (25 cm)

Ingrediënten

  • 350 g bloem
  • 50 g kristalsuiker
  • 1 zakje instant gist (7 g)
  • 50 ml water
  • 2 eieren
  • snuf zout
  • 75 g roomboter - op kamertemperatuur
  • 50 g Cheddar - geraspt
  • 50 g mozzarella - geraspt
  • 50 g Emmentaler - geraspt
  • 1 el gedroogde peterselie

Instructies

  • Doe de bloem, kristalsuiker en instant gist in een kom en schep dit om. 
  • Voeg het water toe en kneed de ingrediënten met een keukenmachine met deeghaken door. 
  • Voeg een voor een de eieren aan het deeg toe en tot slot ook het snufje zout en de boter. Kneed het geheel tot een zacht en soepel deeg. 
  • Vorm een bal van het deeg en leg deze in een licht ingevette kom. Dek de kom af met plasticfolie en laat het brooddeeg 1 uur op kamertemperatuur rijzen. 
  • Druk na de rijs de lucht een beetje uit het deeg en rol het uit tot een rechthoekige plak van 1 tot 2 cm dik. 
  • Verdeel de drie soorten geraspte kaas over de bovenkant van het deeg en strooi hier de gedroogde peterselie overheen. 
  • Rol het deeg over de lengte op zoals je dit ook met cinnamonrolls zou doen. 
  • Snijd de gevulde deegrol over de lengte doormidden en leg de twee strengen deeg met de vulling naar boven naast elkaar. 
  • Duw de bovenkanten van beide deegstrengen stevig tegen elkaar en ‘vlecht’ het deeg vervolgens in een elkaar. 
  • Vet een cakevorm van 25cm lichtjes in en leg hier het gevlochten brood in. Leg een theedoek over het cakeblik en laat de Babka een uur rijzen. 
  • Verwarm de oven voor op 200°C en bak de Babka in het midden in 30 minuten gaar. 
  • Laat de Babka 10 minuten in de vorm afkoelen en haal hem er vervolgens uit. Serveer direct.