Arretjescake taart
Arretjescake on steroids, zo kun je het beste deze Arretjescake taart omschrijven denk ik. Het is een Arretjescake met extra. Een ultieme bom maar wel ongelofelijk lekker.
Voorbereidingstijd30 minuten min
Opstijven4 uur uur
Totale tijd4 uur uur 30 minuten min
Gang: nagerecht
Keuken: Hollands
Trefwoord: arretjescake, biscuit, chocolade, fastfood friday, ganache, taart
Servings: 1 taart (20 cm)
- 75 ml slagroom
- 2 eidooiers
- 200 g witte basterdsuiker
- 50 g cacaopoeder
- 225 g boter - gesmolten
- snuf zout
- 200 g Maria biscuits
Ganache
- 100 ml slagroom
- 100 g pure chocolade
Toppings
- 200 ml slagroom
- 30 g poedersuiker
- mokkaboontjes
- geraspte chocolade
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
Doe de slagroom in een steelpannetje en verwarm deze tot de damp er vanaf komt.
Klop ondertussen de eidooiers samen met 50g basterdsuiker luchtig.
Schenk de warme slagroom bij de eidooiers in de kom en schenk vervolgens alles weer terug in de pan. Kook de custard al roerend door tot deze dik wordt en schep de custard dan in de kom van de keukenmachine.
Doe de rest van de basterdsuiker bij de custard in de kom. Voeg ook het cacaopoeder, de gesmolten boter en een snuf zout toe en klop het geheel tot je geen suikerkristallen meer kunt voelen.
Breek de Maria biscuits in grove stukken (pulseer eventueel twee keer met de foodprocessor) en schep de koek door de chocolademix.
Stort dan het geheel in de springvorm en zet de Arretjescake 3 uur in de koelkast.
Maak de chocoladeganache door de slagroom te verwarmen. Haal de pan van het vuur en roer de pure chocolade erdoor tot deze is gesmolten. Schenk de ganache over de bovenkant van de Arretjescake en zet de taart een uur terug in de koelkast.
Klop de slagroom met de poedersuiker op en schep dit in een spuitzak.
Spuit toefjes van de slagroom over de bovenkant van de Arretjescake. Leg op ieder toefje slagroom een mokkaboontje en decoreer de taart met geraspte chocolade.