Ga terug
+ servings
arretjescake recept
Recept afdrukken
No ratings yet

Arretjescake met kadayif & pistache

Dit is misschien wel het lekkerste arretjescake recept dat ik ooit heb gemaakt. Zálig met een vulling van kadayif en pistache.
Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Opstijven4 uur
Totale tijd4 uur 30 minuten
Gang: nagerecht, tussendoortje
Keuken: Hollands, Midden Oosten
Trefwoord: arretjescake, chocoladecake, fastfood friday, kadayif, pistachepasta
Servings: 12 plakken

Equipment

  • cakeblik van ong. 20 cm
  • plasticfolie

Ingredients

  • 75 ml slagroom
  • 2 eidooiers
  • 220 g witte basterdsuiker
  • 50 g ongezoet cacaopoeder
  • 225 g roomboter
  • snuf zout
  • 200 g maria biscuitjes
  • 50 g kadayif
  • 3 el pistachepasta

Instructions

  • Bekleed de cakevorm met plasticfolie.
  • Doe de slagroom in een steelpannetje en verwarm dit tot de damp er vanaf komt.
  • Klop ondertussen de eidooiers samen met ong. 50 gram van de basterdsuiker op.
  • Schenk de warme slagroom bij de ei-mix en schenk dan alles weer terug in de pan. Breng dit al roerend aan de kook en kook door tot een dikke custard.
  • Doe de custard in een kom en voeg hier de rest van de suiker, cacaopoeder, boter en een snuf zout aan toe. Klop goed op tot je geen suikerkristallen meer voelt.
  • Hak de biscuitjes in grove stukken en spatel deze door de chocolademix.
  • Bak de kadayif in een droge koekenpan, tot het goudbruin begint te zien en lekker knapperig is.
  • Meng de kadayif met de pistachepasta.
  • Schep de helft van de arretjescake-mix in de cakevorm.
  • Verdeel de kadayif met pistachepasta over het arretjescakebeslag.
  • Schep de rest van de arretjescake-mix in de cakevorm en strijk de bovenkant glad.
  • Plaats het cakeblik minimaal 4 uur in de koelkast, voordat je deze in plakken snijdt.
  • Bewaar luchtdicht in de koelkast.