Ga terug
+ servings
Taart bakken in de Airfryer
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Appeltaart uit de Airfryer

Appeltaart uit de Airfryer maken is super simpel en hartstikke snel. In een half uur is de taart perfect gaar en heerlijk krokant.
Voorbereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Deeg koelen1 uur
Totale tijd2 uur
Gang: nagerecht, tussendoortje
Keuken: Hollands
Trefwoord: Airfryer recept, appeltaart, fastfood friday
Servings: 1 taart (22 cm)

Equipment

  • elektrische (hand)mixer met deeghaken
  • vel keukenfolie
  • springvorm die past in je Airfryer
  • deegroller
  • bakkwastje
  • Airfryer

Ingrediënten

Taartbodem

  • 300 g zelfrijzend bakmeel
  • 80 g kristalsuiker
  • 175 g roomboter - koud, in blokjes
  • 1 ei
  • 3 el melk
  • snufje zout

Appeltaartvulling

  • 4 Elstar appels - geschild, in blokjes
  • 2 el lichtbruine basterdsuiker
  • 50 g rozijnen (niet geweekt)
  • 1 tl koekkruiden
  • 1 el citroensap

En verder

  • 2 el paneermeel
  • 1 ei - losgeklopt

Instructies

  • Doe alle ingrediënten voor het taartdeeg in de kom van de keukenmachine en kneed het geheel tot een soepel deeg.
  • Verpak het deeg in keukenfolie en leg het deeg een uurtje in de koelkast.
  • Meng ondertussen alle ingrediënten voor de vulling door elkaar.
  • Vet de springvorm goed in en verwarm de Airfryer voor op 160℃.
  • Rol het taartdeeg uit tot een dikte van ongeveer 2 mm en bekleed hier de bodem en randen van de springvorm mee.
  • Strooi het paneermeel over de taartbodem in de springvorm.
  • Schep de appeltaartvulling in de springvorm.
  • Rol het overige deeg opnieuw uit tot een dikte van maximaal 2 mm en snijd dit in repen van 1 cm breed.
  • Leg de reepjes deeg kruislings over de vulling van de appeltaart.
  • Smeer de bovenkant van de appeltaart in met losgeklopt ei en plaats de springvorm in de Airfryer.
  • Bak de appeltaart in 30 minuten goudbruin en gaar.