Appeltaart met pumpkin spice
Ben jij ook zo dol op de geur van versgebakken appeltaart? Ik wel! Deze appeltaart met pumpkin spice is iets kruidiger dan je gewend bent en daarom perfect voor de koude maanden.
Voorbereidingstijd30 minuten min
Bereidingstijd1 uur uur
Totale tijd1 uur uur 30 minuten min
Gang: nagerecht
Keuken: Amerikaans, Hollands
Trefwoord: appels, appeltaart, kruidige appeltaart, pumpkin spice, taart bakken, taartdeeg
Servings: 1 taart (24 cm)
Calories: 3543kcal
1 springvorm (24 cm)
bakpapier
deegroller
Appeltaartdeeg
- 300 g zelfrijzend bakmeel
- 80 g kristalsuiker
- 175 g roomboter (koud) - in blokjes
- 1 ei
- 3 el koude melk
- snuf zout
Appeltaartvulling
- 6 appels (bijv. Elstars) - geschild en in kleine blokjes
- 1 tl kaneelpoeder
- 1 el pumpkin spice
- 2 el lichtbruine basterdsuiker
- 100 g rozijnen
En verder
- 2 el paneermeel
- 1 ei - losgeklopt
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen goed in. Verwarm de oven voor op 180℃ boven- en onderwarmte.
Doe de ingrediënten voor het taartdeeg in een kom en kneed dit met je handen tot een soepel deeg.
Bebloem het aanrecht en rol het deeg uit tot een plak van ongeveer 3 mm dik. Bekleed de bodem van de springvorm met het taartdeeg en maak een opstaande rand van ongeveer 5 cm.
Strooi het paneermeel op de bodem van de taart.
Rol het overige deeg opnieuw uit en snijd hier lange repen van 1 cm breed uit.
Schep alle ingrediënten voor de taartvulling in en kom, de rozijnen hoef je niet eerst te laten wellen!, en meng goed. Stort de taartvulling in de springvorm.
Maak een raster over de taartvulling van het in reepjes gesneden taartdeeg.
Smeer de bovenkant van de appeltaart in met losgeklopt ei en bak de taart in het midden van de oven in 60 minuten gaar.
Calorieën: 3543kcal | Koolhydraten: 543g | Eiwitten: 39g | Vet: 148g | Verzadigde vetten: 91g | Vezels: 42g | Suiker: 197g