Ga terug
–+ servings
appeltaart toetje
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Appeltaart in een glaasje

Als je op zoek bent naar een snel en super makkelijk recept: deze appeltaart in een glaasje is helemaal jouw ding. Kan binnen een kwartier op tafel staan en dat is ideaal, toch?
Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Totale tijd15 minuten
Gang: nagerecht
Keuken: Hollands
Trefwoord: appeltaart, fastfood friday, makkelijk toetje, toetje in een glaasje
Servings: 4 stuks

Equipment

  • 4 glaasjes

Ingrediënten

  • 2 middelgrote appels - in blokjes
  • 1 el kristalsuiker
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 4 Jodekoeken - in grove kruimels
  • slagroom
  • karamelsaus

Instructies

  • Verwarm een beetje boter in een koekenpan.
  • Meng de appelblokjes met de suiker en kaneelpoeder en bak deze in 5-7 minuten in de koekenpan zacht.
  • Meng de appelblokjes met de Jodekoek-kruimels en schep dit in de glaasjes.
  • Decoreer de appeltaart in een glaasje met een flinke toef slagroom en drizzle er karamelsaus overheen.

Notities

*De appeltaart-glaasjes zijn 3 dagen houdbaar in de koelkast, mits de slagroom er niet op zit. Voeg deze pas vlak voor het serveren toe.