Appelcider cake
Een goed cake recept is altijd welkom. Deze appelcider cake is perfect voor de herfst. Licht kruidig van smaak, zoet dankzij de kaneelsuiker en precies goed van textuur.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd45 minuten min
Totale tijd55 minuten min
Gang: tussendoortje
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: appelcake, appelcider, cake recept, herfst cake, herfstrecept
Servings: 12 plakken
elektrische (hand)mixer
cakeblik
- 200 g ongezouten roomboter
- 200 g kristalsuiker
- 3 eieren
- 100 ml appelcider
- 200 g bloem
- 1 tl bakpoeder
- 1/2 tl baking soda
- 1 tl koek- en speculaaskruiden
- 1 tl vanille-extract
- snuf zout
Glaze
- 100 ml appelcider
- 25 g kristalsuiker
Kaneelsuiker
- 2 el kristalsuiker
- 1 tl kaneelpoeder
Verwarm de oven voor op 180℃ boven- en onderwarmte en vet het cakeblik in.
Klop de boter met de suiker romig en voeg een voor een de eieren toe.
Schenk de appelcider in de kom en voeg alle droge ingrediënten toe. Spatel het geheel tot een egaal cakebeslag.
Schep het beslag in het cakeblik en bak de appelcidercake 45 minuten in het midden van de oven gaar.
Laat de cake een half uurtje afkoelen.
Schenk voor de glaze de appelcider in een steelpan en voeg hier de kristalsuiker aan toe. Verwarm net zo lang tot de suiker is gesmolten.
Smeer de bovenkant van de cake rijkelijk in met het appelciderglazuur.
Meng de kristalsuiker en kaneelpoeder en verdeel de kaneelsuiker over de bovenkant van de geglazuurde cake.
Laat de cake volledig afkoelen voordat je deze in plakken snijdt.