Appel cobbler
Een appel cobbler is iets anders dan de appel crumble zoals wij hem kennen. Voor een appel cobbler maak je een soort deeg dat over de volledige laag appels gaat. Qua smaak heel anders, maar wél heel lekker.
Voorbereidingstijd25 minuten min
Bereidingstijd45 minuten min
Totale tijd1 uur uur 10 minuten min
Gang: nagerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: appel cobbler, appels uit de oven, warme appel, warme appels uit de oven
Servings: 6 personen
ovenschaal 20x25 cm
elektrische (hand)mixer
- 6 appels - geschild en in blokjes
- 50 g lichtbruine basterdsuiker
- 1 tl kaneelpoeder
- 1 tl vanillearoma
- 2 el bloem
- sap van 1/2 citroen
Cobbler beslag
- 125 g bloem
- 200 g kristalsuiker
- snuf zout
- 2 tl bakpoeder
- 75 g boter - gesmolten
- 150 ml melk
- 1 tl vanille-aroma
Verwarm de oven voor op 180℃ hetelucht en vet de oven schaal in.
Meng de appels met de lichtbruine basterdsuiker, kaneelpoeder, vanille-aroma, bloem en het citroensap en verspreid de appelblokjes in de ovenschaal.
Klop voor het cobbler beslag alle ingrediënten tot een klontvrij beslag.
Schenk het beslag over de appelblokjes in de ovenschaal en bak de appel cobbler in het midden van de oven in 40-45 minuten goudbruin en gaar.
Serveer de cobbler warm of koud en met een bolletje ijs of een tof slagroom.