Appel blondies met walnoten
Zo richting de herfst krijg ik zin in recepten met appel. Deze appel blondies met walnoten doen me denken aan appeltaart en appelcake in een. Zachte, super smeuïge blondies, frisse appel en krokante stukjes walnoot hier en daar. Echt heerlijk erg lekker!
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd30 minuten min
Totale tijd50 minuten min
Gang: tussendoortje
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: blondies, fastfood friday
Servings: 16 stuks
Blondie beslag
- 220 g ongezouten roomboter - op kamertemperatuur
- 250 g lichtbruine basterdsuiker
- 2 eieren
- 1 eidooier
- 2 tl vanille-aroma
- 200 g bloem
- snuf zout
Appelmix
- 2 appels - in blokjes
- 2 el kristalsuiker
- 1 tl kaneelpoeder
- 1 el custardpoeder
- 50 g walnoten
Verwarm de oven voor op 180℃ boven- en onderwarmte en bekleed de bakvorm met bakpapier.
Meng alle ingrediënten voor de appelmix door elkaar en laat even staan.
Klop de boter en suiker op tot een romig geheel. Voeg een voor een de eieren en de eidooier toe.
Doe de vanille-aroma, bloem en het snufje zout in de kom en spatel het geheel tot een glad blondie-beslag.
Spatel de appelmix door het beslag en schep alles in de bakvorm. Strijk de bovenkant glad.
Bak de blondies 30 minuten in het midden van de oven gaar. Laat volledig afkoelen voordat je de blondies aansnijdt.
Bewaar bij voorkeur in de koelkast, dat komt de textuur van de blondies ten goede.